27 Şubat 2009 Cuma

Okulda savas bordeaux galatasaray maçı yağmur yağıyor


YAĞMUR KAÇAĞI
elimden tut yoksa düşeceğim
yoksa bir bir yıldızlar düşecek
eğer şairsem beni tanırsan
yağmurdan korktuğumu bilirsen
gözlerim aklına gelirse
elimden tut yoksa düşeceğim
yağmur beni götürecek yoksa beni
***
geceleri bir çarpıntı duyarsan
telâş telâş yağmurdan kaçıyorum
sarayburnu'ndan geçiyorum
akşamsa eylül'se ıslanmışsam
beni görsen belki anlayamazsın
içlenir gizli gizli ağlarsın
eğer ben yalnızsam yanılmışsam
elimden tut yoksa düşeceğim
yağmur beni götürecek yoksa beni
Atilla İlhan

***
Koskoca bir hafta geride kaldı. Okuldaki derslere genelde ilgisizdim bol bol test çözüyordum. Akşamları geç saatte kendimi sokaklara atmış olmamın verdiği hastalık halen devam ediyor. Salı sabahı farkına vardığım Grip :(
Peki gece geç saatlere kadar neden sokaklardayım ? Benim Canım arkadaşım Uğur ve Murat sigarayı benimle birlikte yakmaktan zevk alırlar. Sigara bağımlısı değilim ama... Unutmadan murat sevgilisi ile sokaklardan usul usul geçerken :D (genelde sigara içmek için kullandığımız güzergah) Muziplik yapıp bir dal sigarayı Murat'a uzatacaktım. Ama Murat'ın birtanesi onu alkolden ve Tütünden uzak biri olduğu düşündüğü için tehlikeyi farkettim.Buradaki amaç Murat'ı o yüz ifadesiyle oynamak :D
***
Dün akşam beni çağırdılar(arkadaşlar)onlara yalan söylemesi için annemi ikna ettim annem bolkona çıkar - Evde yok. Gitti :))) ama ne yapabilirim ki Duş almışım hastayım saat 21:00 Galatasaray ile meşgulüm. (4-3 bitti UEFA maçı Bordeaux'la ilk maç 0-0 bitmiş ama şimdi Ali sami yen'deyiz ve Yeni Teknik direktör bülent korkmaz ) Harry kewel bir gol attı ki yok böyle birşey hocam :))))
***
Okulda yine savaş var dı. Derste bizlere kağıt atan cam kenarı çocukları :)) ve bizimde duvar kenarı olarak karşılık vermemiz Öğretmenimizinde gözlerini tahtadan alamaması ve olaylara yanlış yorum getirmesi tenefüsde oluşacak büyük savaşın patlak vermesine zemin hazırladı. Yasin eline aldığı atkı ile kendini savunurken bende mustafa'dan gördüğüm defter(silah) stilini elime aldım.(yapımı 5 saniye sürüyor).
Savaş Başladı
Mustafa tek başına üzerimize gelince birkaç darbe alarak püskürtüldü. Ama Orhan'ın Eyüp'ün hatta yer yer seyhan ile ersoy'un Mustafa'ya destek vermesi bizim açımızdan kötü sonuçlara sebep oldu. Saldırıya geçmeleri hiçte hoş olmadı kızların çığlıkları ile kahkahaları karışmış kulaklarıma hasar verirken sınıftaki erkeklerin telefonlara sarılıp fotograf çekmeleri ise gözlerime zarar veriyordu. Motivasyon + kondisyon eksikliği pahalıya patladı sırayla beraber yere yuvarlandık çarpışma yerden kalkmamızla son buldu. Lavaboda kendimize çeki düzen verdik son ders başladı ~~ devam etti ~~ bitti.

vanminut t-shirt komik - Daha da olsa gelmem ( davos :)))


Bloğum İçin T-Shirt Yapmışlar :)))
Van minüt tişörtü yapılmış!
Nerde bu millet, nerde bu girişimciler, niyçün “ Vanminüt” tişörtleri yapılmaz bu memlekette, giyelim güzelleşelim, kurtarılmış haysiyetimizin hep beraber kutlamasını yapalım demiştim hatırlarsanız... Bazılarınız da nedendir bilinmez, pek kızmıştı... Nefis küfürnameler düzmüştü.. (Bkz: Kızınca daha bir güzel oluyorsun sevgilim..)Halbuki ben son derece iyi niyetliydim. Ama tabii tapınmak ile taşlamak arasında gidip gelen bir yapımız olduğu için, iyi niyetimi anlamakta zorlandı bazılarımız. Neyse. Diyeceğim şu: Nihayet bir gencimiz “ van minüt” tişörlerinden yapmış! (Yeşeeee...) “ Vanminüt.. Daha da olsa gelmem” yazıyor. Yazının üstünde de bir el.. Ki o el, ah o el... Yaktı koca zirveyi.. Fotoğrafta gördüğünüz gibi gayet de şık olmuş. Kırmızısı var, siyahı var, turuncusu var, mavisi var... Tanesi 10 lira. Satış internet üzerinden.( www.vanminut.com (blogspot) adresine girin, sizi gittigidiyor.com adresine yönlendirecektir. (Yamuk yok merak etmeyin.)Bana tesadüfen bir okurum haber verdi. Görür görmek ısmarladım iki tane. Manita Bey ile bütün yaz dolaşacağız “ van minüt” “ van minüt” diye. Paramı ödeyip ısmarladıktan sonra (bunu özellikle yazıyorum, “ bedava yiyip içip yazıyorsun, Hıncal Uluç kesildin başımıza” diyenler utansın diye) tişörtleri yapan kişiyle yazışmaya başladık. Yüksek lisansını da yapmış tarih mezunu bir gençmiş meğer. Yeni mezun, henüz işi yokmuş ama girişimcilik ruhuyla dolup taşıyor gördüğünüz gibi. Destek olalım, daha nice güzel tişörtlere vesile olalım arkadaşlar! (Bkz: Yaratıcı ol, ciğerimi ye!)
MUTLU TÖNBEKİCİ(VATAN)

23 Şubat 2009 Pazartesi

23 Şubat - Okuldayım - Kar Topu


Sabahın Körü ;)
Alarm zırrrrrrrr zırr zırrrr ve ben fırlıyorum günün en önemli öğünü olan kahvaltımı sonlandırırken arkadaşım mesut'u çağırıyorum. Babam arabanın içinde bizleri bekliyor. Fazla beklemesi imkansız biraz sinirlidir kendisi. Okulumun olduğu yere ulaşınca kar yağışı sınıfa koşmam için bana yardımcı oldu(lapa lapa) Sınıfa girdim herkese günaydın :D
Duvar kenarı vs Cam kenarı (II.KAR TOPU SAVAŞI)
Herşey son dersin bitişiyle başladı. Arkadaşım olan Yasin çıkışta büyük bir savaşın belireceği konusunda bana ajanlık yaptı. Meğer orhan,seyhan,ersoy,mustafa ve eyüp savaşa müsait olan bu ortama önceden hazırlık yapmışlar ve çıkışta sınıftaki masun sivil halkı hedef alacaklarmış. Ben ve Yasin onlardan önce davrandık hızla merdivenleri inerken çıkış kapısına ulaştık. Karın yoğun olduğu bölgeye geldik çantalarımızı güvenli bir yere koyduktan sonra kar toplarını büyük ustalıkla hazırladık.
***
Bir kaç dakika sonra düşman kapıda belirdi. Cam kenarı müttefikleri hızla çeşitli yerlere dağılarak silahlarını hazırlamaya çalıştılar fırsat vermeden taarruza geçtik eyüp'ü çeşitli yerlerinden vurdum yasin o ara ersoy ve seyhanla uğraşıyordu mustafa bizim tarafa geçti dahada güçlendik kaçmaya başladılar seyhanı tabiri caizse mermi manyağı yaptık okulun büyük kapısının önünde tekrar toplanan cam kenarı müttefikleri beni ve arkadaşımı yaraladı hem kaçıyor hemde silah arıyordum arabanın üstündeki kar yardımıma yetişti 2 atışla düşmanı püskürttük yasin ve mustafa evin yolunu tuttular bende dolmuşun yanına gittim
***
En çok sevdiğim arkadaşlarımdan sadece bir tanesi olan Gamze dolmuşu bekliyordu beni görünce şaşırdı ne olmuş sana dedi atkısını önerdi kabul etmedim GERÇEK BİR SAVAŞÇIYIM :D Eyüp'ü vurduğumu gururla anlatıyordum ki ersoy pis kahkahaları ve elinde buzu andıran kar topuyla(kar topundan ziyade kocaman bir taşa benziyordu) peşime düştü elimdeki çantanın verdiği rahatsızlık nedeniyle bana yetişti ve kafamda patlattı geri çekildi üstüne gittim silahımı hazırlamak üzereyken kaybolduğunu gördüm su uyur düşman uyumazmış :D
ve GAMZE HALEN GÜLÜYOR :(

21 Şubat 2009 Cumartesi

ilk blog ilk yazı


An itibariyle bloğumu hazırlamış ve ilk yazımı yazmış bulunuyorum. Bu zamana kadar pek çok blog takip ettim ve hala ediyorum. Sanırım artık kendi bloğumu hazırlamanın vakti geldi :)
ÇALINTI
Ben açmış olduğum bu blogta ne yazacağıma henüz karar veremedim. Aklıma ne geliyorsa yazacağım kardeşim ;) sansasyonel haberlerden tut gidebildiği yere kadar herşeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
***
Bloğumu başkalarının okuması benim için çok çok önemli değil. Bu bloğu açmamda baskın olan düşünce 10 sene sonrasını ve 10 sene öncesini görebilmek. 5 de olabilir 3de 2 kurtarmaz :D (Görüldüğü gibi iğrenç espriler bende)
***
Kendimi özetleyecek olursam
-17 yaşındayım. Aslen sivaslıyım. İstanbul'da yaşıyorum. Tuttuğum takım Galatasaray antifenerbahçeliyim. 3 dil biliyorum(derdimi anlatacak kadar :) Türkçe dahil. Televizyonda belgesel,Futbol müsabakaları,haber,bir tane dizi(AvrupaYakası) takip ederim. Sinemaya giderim ama tiyatro bana göre değil. Kitap okumayı çok severim.
---
Kendimi özetlemem bile klavye tuşlarını zor durumda bırakıyor. Bu kadar yeter şimdi reklamlar(ıyyy:) Günler, haftalar,aylar hatta yıllar birbirini takip ettikçe hem bloğumu okuyan kişiler hemde ben nasıl bir yaratık olduğumu öğrenecek(ben keşfedeceğim :)